Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Brussel en Liedekerke

Posted by Treinjan op 02/09/2007

Weekend v/h Belgisch bier & Tuinfeest Liedekerke, 1 september. Eerst naar de Grote Markt in Brussel (5 minuten van station Centraal), voor het jaarlijkse festival van de Belgische Brouwers. De opstelling van de kramen in een rechthoek met de bezoekers eromheen is hetzelfde als voorgaande jaren, verstoppingen zijn op die manier ingeprogrammeerd. De bieren worden in de eigen glazen geschonken, dus de hoeveelheid is eigenlijk te groot. (En naar verluid zijn er weer heel wat glazen gejat.) Zie verder mijn opmerkingen over de editie 2005 van dit festival. Ik was (ook om de drukte wat te mijden) al vroeg aanwezig om in relatieve rust (zonder al te veel zatladders om je heen) met enkele bekenden een paar bieren te proeven.
Tegen half drie zaten we alweer in de trein, op weg naar Liedekerke, voor een bezoek aan het Tuinfeest (festival) van De Heeren van Liedekercke, een restaurant beroemd om zijn “Cuisine à la bière”. Hier worden kleine hoeveelheden bier geschonken, met een bierkeuze die voor Brussel geenszins onderdoet. Ook zijn er diverse gerechten met bier verkrijgbaar. Dankzij het mooie weer is de tuin een uiterst prettige verblijfplaats, met nog een groot voordeel: hier kan eenieder zitten, in Brussel zijn er alleen statafels. Mijn oordelen: Brussel 6½, Liedekerke 8.

Advertenties

Eén reactie to “Brussel en Liedekerke”

  1. […] ik de trein richting Liedekerke. Daar is het tuinfeest bij de Heeren van Liedekercke net zo goed als vorig jaar: proefglaasjes, zitgelegenheid en een fantastische bierkeuze, plus goed […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.