Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

KBC-festival Den Bosch

Posted by Treinjan op 07/05/2007

Oftewel ’s Hertogenbosch, 6 mei. Ook alweer voor de vierde keer op de markt in Den Bosch, en de weergoden waren organisatie en bezoekers welgezind: niet te warm, niet te winderig, en tot in de avond droog. In tegenstelling tot vorig jaar nu een uitgebreid festivalboekje, dat de naam waardig was. Wel is er wederom sprake van een verkapte toegangsprijs, voor 6 euro krijg je een glas (20 cl), boekje en twee munten t.w.v. € 1,75. Het glas levert bij weer inleveren 1 euro op. De bierprijs is dus vrij hoog (naar Nederlandse en zeker naar Belgische maatstaven), en ook de voedselkraam durft forse prijzen te vragen voor z’n produkten – en dan moet je ook nog goed opletten dat je juist wisselgeld terug krijgt. Gelukkig zijn er op de markt rondom nog veel meer mogelijkheden met een betere prijs / kwaliteitsverhouding. Ook is er een toiletwagen aanwezig, waarvoor dan echter wel meteen weer 50 ct betaald moet worden.
De bierkwaliteit loopt zoals bekend tamelijk ver uiteen: van uitstekend tot (minstens) verdacht. En in een aantal gevallen is het bier goed omdat het in Duitsland of België aangekocht wordt, dat zijn dus geen brouwers maar bierhandelaars. Wat verder opvalt is dat de lijst met aanwezige “brouwerijen” heel wat korter is dan de ledenlijst van het KBC – velen vinden het blijkbaar niet de moeite om hun bieren te komen presenteren. Trouwens, als dit festival als presentatie en reclame moet dienen, zou de bierprijs wel iets gematigder (en de gemiddelde kwaliteit hoger) mogen zijn. En het water in de spoelbakken schoner!
Aan het eind laat de organisatie nog een forse steek vallen: om 18 uur sluit het festival. en ook de kassa, waardoor de vertrekkende mensen dus niet hun glas meer kunnen inleveren (om vijf na zessen!). Dit wordt in eerste instantie gecorrigeerd, waarbij men eist dat de glazen gespoeld worden, hoewel het vocht in de spoelbakken zodanig is, dat het middel erger zou kunnen zijn dan de kwaal. Als we een kwartiertje later vertrekken blijkt de kassakraam zo ongeveer als eerste afgebroken te zijn en weigert men wederom de glazen terug te nemen. Dit is niet bepaald reclame, en heeft ook gevolg voor mijn eindoordeel: 6½.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: