Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Brouwkwintessens & Winkselse bierfeesten

Posted by Treinjan op 30/04/2007

Brussel/Winksele, 28 april. Zaterdagmorgen eerst naar Brussel Zuid om het Brussels Museum van de Geuze (= Brouwerij Cantillon) te bezoeken, voor de tweejaarlijkse brouwkwintessens. Je krijgt een bonnenboekje en kunt dan op 10 verschillende plaatsen in de brouwerij bier proeven met een hapje erbij, of in 1 geval een hapje gemaakt van bier (geuze sorbet). De bieren: jonge lambik en lambik gebotteld in 2003, geuze 2006 en 1996, kriek 2006 en kriek Lou Pepe, Rosé de Gambrinus 2006 en frambozenlambik van het vat, Cuvée Fou’foune (abrikozen), Vigneronne (witte druiven), St. Lamvinus (rode druiven), Iris (volmoutbier) en tenslotte vers bereide faro!
Tussen twee haakjes, Cantillon heeft de Brussels Museum Publieksprijs 2007 ontvangen, en Jean-Pierre en zijn familie zijn daar duidelijk heel verguld mee. Informatie: www.museumprijs.be.

Vervolgens de trein genomen naar Veltem (lijn Brussel-Leuven), waarvandaan je binnen 10 minuten bij ABS-drinks bent, een bierhandel die dit jaar al voor de 4e keer de Winkselse bierfeesten organiseerde. Een mooie bierlijst tegen zeer democratische prijzen: tapbieren 1 euro voor 25 cl, en ook de flessen waren zeer betaalbaar, vooral de grote! Op het ruime achterterrein waren de nodige overdekte en onoverdekte zitplaatsen, de bieren en hapjes (ook niet bepaald duur) betaalde je met fiches, gekocht aan een centrale kassa. Simpel maar goed opgezet, een aanrader. De bierfeesten krijgen van mij een 7½.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: