Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Trappistenfeesten

Posted by Treinjan op 09/10/2006

Niel, 7 oktober. Dit was reeds de 15e editie, reden voor wat extra’s, zoals een tentoonstelling en de verkoop van andere trappisten-produkten, zoals zeep en shampoo, koeken en konfituren en ook likeuren van diverse trappisten- en trappistinnenkloosters, ook uit andere landen. De bierlijst omvatte de bieren van alle 7 trappistenbrouwerijen, dus Achel, Chimay, Koningshoeven, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren. Het enige bier dat ontbrak was La Trappe bockbier, dat overigens op zijn etiket niet het label Authentic Trappist Product draagt. De wel aanwezige Witte Trappist vinden de opstellers van de bierlijst eigenlijk geen echt trappistenbier, waarmee zij in de vaker gemaakte fout vervallen trappist als een biertype te beschouwen; het is alleen een oorsprongsbenaming.
De bieren werden per fles geserveerd met zoveel mogelijk de originele glazen; opvallend was dat de tafelbieren (Westmalle, Orval, Chimay) in originele stenen pullen werden geschonken. Verder stonden er twee trappistenwijnen op het menu (een rode uit Spanje en een witte uit Oostenrijk), en waren er vier verschillende kazen verkrijgbaar: Chimay, Orval, Rochefort (officieel een abdijkaas) en Westmalle.
Enige verbeterpunten die ik kan bedenken: maak het festival rookvrij, en overweeg het schenken van kleinere hoeveelheden – de meeste trappistenbieren zijn nu eenmaal niet bepaald licht te noemen. Zoals het nu is geef ik het festival een zeven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.