Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Winterbierfestival

Posted by Treinjan op 23/01/2006

Gouda, 22 januari. Pint Regio Zuid-Holland lijkt nu een bijna ideale lokatie gevonden te hebben. Het Wellant-college is ongeveer 5 minuten lopen vanaf station Gouda. De gebruikte ruimte ligt aan weerszijden van een brede gang. Links een grote ruimte met rondom de tappunten en schenktafels, PINT- en BAV-stand, en etenswaar, koffie en fris; in deze ruimte staan statafels. Rechts, enkele treden op, een kleinere ruimte met zitgelegenheid en de stand van de Bierboom (boeken). De bieren waren goed te vinden doordat de opstelling overeenkwam met de bierlijst. Ook omdat het een schoolgebouw betreft was het festival (eindelijk) geheel rookvrij.
Dan de bieren. Het bekende probleem van de “ambachtelijke brouwsels”: er waren enkele bieren die de “brouwer” beter door had kunnen spoelen. Maar al met al viel het mee, en er waren zeker ook zeer goede bieren, ook van kleine brouwers. Evenals voorgaande jaren kon je ook voorzover voorradig eerdere jaargangen proeven. In tenminste een geval was dat bier veel beter dan dit jaar, en dat kwam niet door de veroudering!
Mede doordat dit de eerste keer was, was de zaal nog niet erg aangekleed. Dat is dan een punt voor volgend jaar (zeker als het weer op deze lokatie kan plaatsvinden); een tweede spoelpunt is dan ook geen overbodige luxe. In ieder geval was een eerdere opmerking van een bepaalde bierproefleider over “sfeerloze gymzalen” volstrekte onzin.
Mijn oordeel: een 7½ (tendens: stijgend).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.